Dec
09
2009

ydinajatuksemme

Verso on avoin yhteisö: Verso on internetissä toimiva avoin ja riippumaton podcast, joka julkaisee ohjelmia eri toimijoiden intressien mukaan. Versossa puhutaan yleensä aktiivisesta kansalaisuudesta, yhteiskunnallisista ilmiöistä, vaihtoehtoliikkeistä ja aktivismista.

Verso tukee demokratiaa: Verso kannustaa kansalaisia käyttämään sananvapauttaan ja hyödyntämään uuden tekniikan mahdollisuuksia mediasisältöjen tuottamiseksi ja levittämiseksi. Verson muodostaa avoin ja itsenäinen ryhmä toimijoita, joita yhdistää ajatus uudenlaisesta mediademokratiasta, jossa mediaviestin vastaanottaja on lähes yhtä helposti myös mediaviestin luoja. Versossa tiivistyy ajatus vapaasta ja rehellisesti toimittajien itsensä näköisestä kansalaismediasta. Yhä paremmin toteutuva mediademokratia tukee yhteiskunnallisen demokratian toteutumista kannustamalla yksilöitä ja ryhmiä keskusteluun aktiivisen osallistavan ja osallistuvan sisällöntuotannon keinoin.

Verso kannustaa mediakritiikkiin: Neutraalia, ideologioista ja motiiveista vapaata mediaa ei ole olemassa. Media on yhteiskunnallinen ilmiö, ja sellaisena sitä määrittelee erilaiset ideologiset ja poliittiset valtarakenteet. Jokainen mediaviesti on luotu jossain ideologisessa tilassa ja jokainen mediaviesti heijastaa jonkin yksilön tai organisaation näkemystä. Tarvitaan mediakriittisyyttä ja medialukutaitoa, joita Verso pyrkii toiminnallaan edistämään.

Verso ei-kaupallinen: Verson toimittajat eivät saa työstään rahallista korvausta ja kaikki ohjelmat julkaistaan Creative Commons -lisenssin alla. Verso soittaa ohjelmissaan Internetissä laillisesti jaossa olevaa musiikkia ja esittelee tällä tavoin uusia ja/tai vielä tuntemattomia artisteja. Verso kannustaa avoimen lähdekoodin ja uudenlaisten innovatiivisten tekijänoikeusjärjestelmien käyttöön.

*5/705/13*

Google Bookmarks Digg Reddit del.icio.us Ma.gnolia Technorati Slashdot Yahoo My Web
Written by admin in: blogi |

No Comments

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes