Dec
09
2009

Tapahtuma: Hei, me blogataan!

Alla tietoja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden laitoksen, Tampereen yliopiston mediakasvatushankkeen ja Mediakasvatusseura ry:n yhteisestä tapahtumasta Hei, me blogataan! Digitaaliset lukutaidot sosiaalisen median käytänteissä. Tämä tutkijoille, opiskelijoille ja muuten mediakulttuurista ja sen tutkimuksesta kiinnostuneille suunnattu seminaari pidetään Tampereen yliopistossa 15.10. kello 10-16.

Mediakulttuurin ja digitaalisen kulttuurin muutokset ovat synnyttäneet uusia tapoja toimia, saada tietoa, rakentaa yhteisöjä, kommunikoida, oppia, lukea ja kirjoittaa. Uusien, digitaalisten lukutaitojen alueita ovat muun muassa fanifiktioiden ja blogien kirjoittaminen, digitaalisten pelien pelaaminen, erilaiset verkkoyhteisöjen muodot ja sosiaalisen median käyttötavat. Näissä on syntynyt toimintamalleja, joita voidaan kuvata yhteistoiminnallisiksi, osallistuviksi, avoimiksi, distributiivisiksi ja valtauttaviksi. Mitä nämä uusien lukutaitojen ilmiöt ovat ja miten niitä tutkitaan kasvatuksen, oppimisen, yhteisöllisyyden, merkityksellisyyden, osallisuuden ja osattomuuden sekä kansalaisuuden ja kuluttamisen näkökulmista?

*12/705/13*

Google Bookmarks Digg Reddit del.icio.us Ma.gnolia Technorati Slashdot Yahoo My Web
Written by admin in: blogi |

No Comments

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes