Dec
09
2009

Postikortti kuvamanipulaatiolla

Verso aloittaa varsinaisen uuden profiilinsa mukaisen ohjelmatarjonnan neuvomalla opettajia avoimen lähdekoodin ja kuvamanipulaation maailmaan. Aiheena on – iki ihana ja aina niin suosittu – postikortin toteuttaminen mediakasvatuksellisesti mielekkäällä tavalla. Tutustumme ohjelmassa siihen, mitä Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet sanoo mediakasvatuksesta oppimisympäristön ja eheyttävän opetuksen tavoitteiden osalta.

Postikortti-ideaa toteuttamalla oppilas oppii mediatekniikan perus käyttötaitoja ja oppii medialukutaitoa, lukemaan kuvaviestejä kriittisesti ymmärtäessään kuvamanipulaation olevan nykyisessä digikuvamaailmassa enemmän sääntö kuin poikkeus.

Versossa esiteltävien käytännön mediakasvatusprojektien ei ole tarkoitus olla valmiita tuntisuunnitelmia vaan yleisluontoisia esityksiä siitä, miten tekniikkaa voi hyödyntää opetus- ja kasvatustyössä sekä miten mediakulttuurin ilmiöitä voi hyödyntää ja käsitellä koulussa.

*11/705/13*

Google Bookmarks Digg Reddit del.icio.us Ma.gnolia Technorati Slashdot Yahoo My Web
Written by admin in: blogi |

No Comments

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes